JUDITH PELLICER CASALS

     Ceràmica Artística

La Judith al seu estudi
Dona acestral amb ocell.

Judith Pellicer Casals, filla d'artistes en les arts de la pintura i el teatre, nasqué a la Vila de Gràcia de Barcelona. Ha viscut sempre voltada pel gust i el plaer de la bellesa i estimant la creació que neix de l'impuls interior.

Ha fet de la ceràmica el mitjà  d'expressió de la seva personalitat, canalitzant les seves idees sobre les formes i els colors, així com totes les seves possibles aplicacions.

 

 

 

 

Amb els pas dels anys, la seva obra més creativa ha anat despullant-se d'anècdotes i elements decoratius convencionals, per apropar-se a l'essència de la forma i la matèria, amb què ens fa interrogar com en la vella reflexió de Lao- Tse, sobre si el buit que conté la peça és allò que li dóna forma, o si és aquesta la que empresona el buit.

 

 

Amb fang refractari, engalbes, òxids i tot sotmès a alta temperatura, materials i tècniques antigues fetes en un temps modern, apareixen formes, textures i  colors arrelats en la tradició i amb una mirada nova des d'una perspectiva actual.

 

 

 

Col·lecció de gerros
Dona Fèrtil 1.000 aC.

 

 

 

 

L'artista cerca a través de la forma, la profunditat d'un barroc que connecta amb la interiorització expressiva, que amb traços aparentment lleugers, gairebé transparents, com si es tractés d'un impuls del vent, es resolen sota el concepte d'omplir un món de color i de forma.

Rentamans amb dues peces de ceràmica
Plat vermell
Gerra rústica amb tons grisos
Imatges de romànic
Mare de Déu de la Magrana

 

 

 

 

La riquesa iconogràfica de l'art romànic serveix d'inspiració a l'artista per a la interpretació de les seves verges i sants, amb formes geomètriques, hieràtics i de colors vius creats a partir de la terra, el foc, i la destresa del treball amb el forn.  Amb les seves obres de gran format Judith Pellicer ens ensenya que podem gaudir de les formes, del buit , de les textures i de la matèria.

El Pastor de la Vall

 

 

Sovint, el pintor o l'escultor poden anar veient la seva obra a mesura que es va fent i rectificar-la si cal. El ceramista, no. El resultat final depèn del foc, i si l'obra no respon a les expectatives del seu autor, ja no es pot modificar. Cal tornar a començar.

 

 

Amb motiu del Cinquanta Aniversari del Concurs del Gos d'Atura a la Població de Ribes de Freser, l'artista ha creat aquestes petites escultures del pastor amb el seu gos. Les anomenem " El pastor de la Vall".

 

 

Imatge típica del pastor amb el gos d'atura català
Una de les últimes creacions de l'artista: la imatge de Sant Antoni de Pàdua

Contacte

Galeries Padequart, S.L.
Major 3
17534 Ribes de Freser

Telèfon: 972728806

Mòbil: 639760574

Correu Electrònic

padequart1@telefonica.net

 

Per a qualsevol dubte o aclariment estem a  la seva disposició. Pot fer-nos arribar la seva pregunta a través del nostre  formulari de contacte

Horari d´Estiu: Obert cada dia d' 11,30 del matí a 2 del migdia i 6 a 9 de la nit. Si us és més convenient una altra hora, podeu trucar-nos i ens posariem d'acord.

Consulti els nostres productes

Ara Galeries Padequart, S.L. a les xarxes socials

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Galeries Padequart, S.L.